Bowie covers

De här två är helt otroliga. Lyssna och vinn något på det.
den här ger mig rysningar. Varesig man är Nirvana-fan eller inte så är det här ett måste.
Från fönstret


Det började snöa idag
och mina hjärnceller förfrös
En halvklar snöflinga dansar ner mot marken
och landar med en krasch
exploderar
imploderar
smälter
dör.

Ett hål i väggen
en burktelefon
som sträcker ut sig så långt den bara kan
utan att nå någon.
Den väntar där på parkeringen
tills kråkorna kommer och tar den.

Knowing you can't lose what you havn't got.

Ännu en dag fylld med meningslöshet och oredigerade skitbilder.

Mitt liv just nu består rätt mycket av att jag absolut inte orkar bry mig om någonting. "Man kan inte förlora någonting som man inte har" är mitt nya motto.. så jag ser bara till att jag inte skaffar någonting nytt som jag skulle kunna dö för.
Allting går mest åt helvete just nu, men eftersom det inte är någon större förlust så antar jag väl att jag inte bryr mig lika mycket som jag skulle ha gjort annars.
Men skitsamma. Det som händer är väl mest att olika kompisar kommer och besöker mitt hem och dricker te, socialiserar. Det är faktiskt väldigt trevligt, och det är en bra metod till att få mig städa då och då. Annars skulle jag säkert inte ha gjort det.Då jag är ensam har jag märkt av charmen att sitta vid fönstret i min rosa morgonrock och bara stirra ut.  Så fint nu när det snöar och allt. Tittar på när folk springer till jobbet, när de går runt i sina små lägenheter och om jag har tur ser jag när en svärm av fåglar cirkulerar kvarteret. Min morgonrock äger förresten. Fick den på min 18-årsdag av mina kompisar. Det var ett totalt impulsivt köp av dem. Den kostade 1000 kr, och de köpte den.. helt otroligt. Sedan spenderade de an massa andra pengar på annat rosa till mig. Aja, det var väl den roligaste födelsedagen jag någonsin haft och någonsin kommer att ha. För ett år sedan var man i alla fall väldigt omtyckt och orkade vara snäll.. men jaja.

I förrgår kollade jag på Eyes wide shut. Jäkligt bra film. Rekommenderas.


Knives out

I måndags tog jag ledigt från jobbet. Började dagen med att gå till Ica Nära (som faktiskt är väldigt nära) och köpa mig själv två packet mjölk, ett packet smör och en pucko. Vädret var helt fantastiskt. Inte ett moln på himlen och solen sken upp varenda litet hörn. Det fanns ingen snö förutom på fåtal biltak, och trots det hade vattenpölarna förfrusit. Vet inte varför, men allt påminde mig om när jag var liten och brukade springa ut i det friska vädret då solen sken men luften doftade höst. Bestämde mig för att utnyttja den här dagen till att vara totalt avslappnad och bete mig som om jag inte hade någon tidspress alls (som jag tagit upp i tidigare inlägg). Så jag ställde mig på gatan och hackade i isbubblorna med mina kängor, precis som jag brukade göra då jag var liten. Sedan kollade jag hur bra jag kunde glida med mina kängor på isen.. ja.. det gick inte lika bra som jag ville att det skulle.
Pga det vackra vädret och den totala tystnaden i lägenheten satte jag igång lite klassisk musik på min skruttiga dator, gjorde mig en kopp te och stirrade ut genom fönstret i en halvtimma. Sjukt avslappnande. Vad som avbröt min ro var Johannes (som vanligt). Han var på kulturhuset och hade köpt en hel del biljetter till olika filmer som ska gå på filmfestivalen. Givetvis blev jag ytterst lockad och åkte direkt dit för att köpa lite biljetter. Hade bara råd med två biljetter, vilket var till "Tokyo!" och "Asches of Time Redux". Ser fram emot att se de två filmerna.

Som ni kanske märkt har jag börjat gnälla en hel del på den här bloggen, och jag kanske  kommer att fortsätta med det ett tag.  Trots allt; allting blir lite mer intressant med lite drama. Men det sjukt deppiga/ hemliga sparas till den andra bloggen.

Imorgon har Icons on Television spelning på Mosebacke. För de som inte vet var jag medlem i det bandet en gång i tiden. Skulle nog ha gått på den spelningen, om inte Christoffer Sjöblom skulle befinna sig där. Uppenbarligen hatar han mig nu, har tydligen tagit bort mig från Facebook och hela skiten. Vet helt ärligt talat inte varför han hatar mig, det borde ju trots allt vara jag som hatar honom eftersom han kickade mig från bandet och två veckor efteråt knullade min flickvän tre dagar efter att jag gjort slut med henne. Och han har fått för sig att jag hatar honom också, men det gör jag inte.. jag tycker bara att det han gjorde var extremt fel och det skulle inte skada med ett förlåt. Men jaja..

Jag har ett ex som jag kallar för Michi, för att jag inte kan stava hennes namn. Länge var jag övertygad om att hon hade världens tråkigaste liv utan att ens vela inse det. Ja, det var tills hon kom på den briljianta idéen att fota band efter spelningar. Så sjukt smart! Tänk vilken upplevelse det måste vara att umgås med en massa superkända band. Så ja.. glad för henne att hon har ett lite mer färglatt liv nu. Dock förhindrar det inte mig att störas extremt mycket på att hon ska på Icon on Televisions spelning. Jag menar, vad fan ska hon där att göra? Är inte det lite väl "kängan i ansiktet" på mig? Och nu när jag ändå gnäller kan jag säga att jag stör mig som fan på att hon försöker bete sig drygt mot mig fastän jag gav henne 70% av den musiksmak hon har idag och 40% av hennes vänner. Hon har alltid varit bra på att fota, ja, men hon var verkligen 0 kulturell innan hon träffade mig. Vet att jag aldrig kommer att få creds för det, så jag tar och snor åt mig den istället.

Nu har jag gnällt färdigt. Tack och hej.Väldigt bra AMV. Inte sett animen och vet inte om den har något sammanhang med texten
men det är jäkligt snyggt gjort, och det känns.
.

Det kräver att man har gener och anlag, och det har inte jag.

Idag var jag på folktandvården i Odenplan. Jag möttes av en kolossal byggnad efter att ha vandrat i regnet i över en kvart. Nåväl, den var väl inte kolossal,men när man kom in där såg det ut att vara kolossalt. Väntade på min mamma i korridoren. Som vanligt verkade det som att hon verkligen ansträngde sig för att jag skulle känna mig misslyckad. Det har jag inte märkt speciellt mycket förens jag flyttade ut.
Först kom tandläkaren. Hon var så snäll att jag nästan ville gråta. Det kändes så naturligt också, hennes beteende alltså. Fick bita i något gipsaktigt och sedan blev jag fotad med någon kompakt systemkamera. Blev fotad framifrån, på profil och framifrån med världens största hundleende (ni vet, när hundar morrar och visar alla tänder). Det var hemskt.
Därefter fick jag lämna den snälla tandläkaren och gå upp en våning för att rönka mig. Den gamla damen bad mig om att stå still medan jag bet i en liten plastbit som var förknippad i rönkenapparaten. När den satte igång gjorde den en massa konstiga ljud och snörrade runt mitt huvud. Texten på den gick in och ur fokus för mina ögon,
fick lite Eternal Sunshine-flashbacks. Därefter fick jag sitta och vänta på henne medans hon knappade på sin dator. Jag satt och stirrade in i taket medans och gav mönster för de små prickarna som fanns i betongen. Denna process gjordes fyra gånger. Efter tredje gången frågade jag om hon inte blev torr av att alltid gnida in sina händer i den där tvålen. Hon sa att den innehöll någon olja också, så att man inte blev uttorkad.
Medans mamma var på toa nynnade jag på Cowboys. "Hon vinkar genom ett fönster, hennes mun är som ett sår. Och så går hjärtat mitt sönder. Det har varit ett ensamt år.."  Efter att mamma hade berättat att hon förmodligen har knölar i ena bröstet (de vet inte vad det är än) och vi handlat mat så klev jag på tunnelbanan och satte igång Cowboys och lät min iPod spela klart resten av Hagnesta Hill. "Jag ska aldrig ignorera dig igen, jag ska aldrig ignorera kärleken" sjunger Jocke Berg. "Jäkla lögn" tänkte jag.. Jag orkar inte hålla armarna öppna för kärlek och bara vänta på att bli sviken eller besviken och sedan vänta på att mitt hjärta möglar sönder. Nä, nu får kärleken tvinga sig in i mitt förvuxna indiehjärta. Ska inte gå in i ett nytt förhållande förens kärleken slår sönder mitt iskalla skal som jag försöker skapa inom mig. Men förvisso, om jag har den inställningen kommer jag att leva på alkohol och one night stands tills jag dör, eftersom jag är så gott som oälskbar.. NÄ! Nu ska vi inte vara sånna! Vi behåller de negativa tankarna till min privata (destruktiva) blogg, som inte så många känner till (tyvärr, eftersom den är dubbelt så snygg och stilren än vad den här skitiga bloggen är).


"Det spelar ingen roll om du håller mig hårt, för ingen kommer att minnas om 100 år"  strömmade in i mina öron genom mina nyköpta hörlurar medan regnet slog mot rutan då jag åkte på bron mellan Kristineberg och Alvik. Då tänkte jag för tusende gången att "Hagnesta Hill är verkligen Sveriges bästa album". Jag var så inne i mina tankar att jag missade att gå av i Abrahamsberg. Fick vänta i Ängbyplan ca 5 minuter. "Din resa kommer att gå långsammare idag pga halt spår". Vadå, kommer det som en överaskning eller? "Wow, nu blev det höst IGEN! Det var oväntat!"
Jäkla idioter..

The Black Heart Procession

Wow, älskar verkligen det här bandet.
Nybliven kärlek.
I'm not living, I'm just killing time.

+
Jaha, så har man flyttat in i den nya lägenheten. Jag älskar den, den är väldigt mysig faktiskt. Ni får komma och hälsa på när ni känner för det.Johannes hjälpte mig att flytta. Vi kollade på 4 månader, 3 veckor och 2 dagar och därefter sov han över hos mig eftersom jag inte ville sova ensam. Spenderat ganska mycket tid med Johannes på sistonde. Förra lördagen hade vi hur kul som helst på klubben "Landet", bara han och jag. Fick då en hel del skumma sms från Alisha, Johannes ex. Så frågade jag Johannes hur han skulle reagera om jag skulle bli asfull och sedan "by accident" ligga med Alisha. Hans svar var att han skulle brutalt mörda mig. Tror nog aldrig jag har hört honom ge ett sådant svar förut, så jag antar att jag får låta bli att ligga med Alisha, hur full och dum jag än är.
På morgonen tog vi en fika och ja.. hade det bara bra. Efter jobbet stack jag till universitetet och partajade loss där med Elise, Johannes, Therese, Sean, Felix, David, Patrik och andra. Och på lördagen festade jag hos Gabi. Vilket också var trevligt.

-
Min mamma är dum nog att INTE låta mig ha datorn hemma hos mig. Känns så extremt egoistiskt och korkat. För det första så är jag den ENDA som använder den där skruttiga jäkla datorn. PLUS att jag faktiskt betalat för skärmen och webkameran (som mamma ville låna idag utan tillåtelse) är min! För det andra sa hon att jag skulle få en laptop när jag flyttade (sa hon i måndags). Fick jag en laptop? nej. Och så sa hon samtidigt att jag skulle på den här skruttiga datorn så länge om det skulle visa sig att jag inte kunde få en laptop. Fick jag datorn så länge? nej, inte fan fick jag det!
Men jaja, mammas ord är lag..

Annars måste jag säga att jag känner att allting är totalt meningslöst, speciellt idag. Gick igenom 30 uppdaterade bilddagböcker och 40 blogginlägg. Ingenting kändes intressant, eller snarare ingen kändes intressant. Alla kändes bara ointressanta och platta. Orkade inte ens läsa mitt ex blogginlägg, och jag orkade inte läsa Jockes novell, fastän jag älskar Jockes blogg. Egentligen, allting jag gör är att jobba, komma hem, äta, sova, supa mig glad, hångla med människor som jag inte ens gillar och knulla människor jag inte ens vill knulla med. Yeah, singellivet äger... Dock har jag knappt tänkt på Cosette alls. Eller snarare ingenting alls. Ja, det var väl lika bra att jag gjorde slut, om jag inte ens tänker på henne.

Nu ska jag väl åka hem och... inte göra någonting. Spela tv-spel kanske? urk..
som sagt, besök min nya lägenhet och sätt lite färg i mitt liv.

RSS 2.0