Mina älskade solglasögonTwitter 2:41 PM Dec 19: Fylleköpte ett par glasögon iförrgår, använde dem igår och tappade bort dem. Det här känns väldigt typiskt mig. Mitt liv går i repeat.

Twitter 12:43 AM Dec 27th: Jag menar.. vem fan vill veta hur bra andra mår? Hur hjälper det mig? Jag gör er en tjänst här genom att berätta hur jag failar i mitt liv.

Twitter 1:19 AM Dec 27th: Självmedömkan

Twitter : Det är så jävla blattigt att snacka mobiler.

Twitter : Så mycket majonäs, så lite tid.

Twitter
: Jaha.. nu är det jul. Nu rejsar tomten runt i fem gånger ljusets hastighet och bryter alla våra naturlagar, med renar från Nordpolen (?)

Twitter


Twitter : Varför jag hatar MSN-kulturen: -Hej -Hej -Hur mår du? -Jag mår bra. Sj? -Bara bra här. *tystnad* -Fint väder idag.

Twitter : Jag kan säga att jag avskyr kvinnor som påstår sig hata ALLA män och att ALLA män är svin. Generaliseringar öht gör mig väldigt irriterad.

Twitter
: Jag har ingenting mot att trösta folk, men att trösta folk på beställning, det känns så sjukt krystat och bara jobbigt.

Twitter
: Svenska kor sover för lite.. Bara så att ni vet.

Twitter
: *skriver dokusopa* "Jag är gravid" "MEN VA?!" "Och jag knarkar.." "Herregud! Vad knarkar du?" "... ALLT!!!!!!"

Twitter
: Skulle ha gått med i FB-gruppen "Bilderna på Facebook förstör mitt goda rykte" om jag hade ett gott rykte.

Twitter
: *Funderar på hur kineser duschar sig* #filosofi

Twitter : Ni förtjänar inte min kärlek. Jag pissar på er som R-Kelly.

Twitter
: Jag skiter i Avatar.

Twitter
: Jag är pojken som skjöt raketen i min egen kuk, ingen kan laga en trasig kuk. Jag hatar dig, du är..

Twitter
: Chefens son ville vara sköldpadda på Lucia. Chefen ville att sonen skulle vara Lucia.

(OK, sammanfattningsvis går min twitter tydligen bara ut på att jag uttrycker vilken misantrop jag är och skämtar bort det med bajs och snopp -skämt. Ja.. man måste ju ändå slå mynt av det man har. Sen att jag är världens tönt är ju ändå oviktigt.)2009 utan andetag

Wow, länge sedan man gjorde en sån här lista. Känner mig plötsligt 3 år yngre. Nu kör vi!

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Nej, jag lever i ett ständigt repris förstår du väl.
Vilka länder besökte du?
Sverige (givetvis), och.. erhm.. Danmark.
Är det något du saknade år 2009 som du vill ha år 2010?
JA!!! En egen lägenhet! Gu vad jag saknar det! :'(
De stunder från år 2009 kommer du alltid att minnas?
Bör kanske inte skriva vissa här.. Men.. när jag träffade Filippa förra veckan var väldigt starkt minne och jag vet att det kommer att leva kvar en längre framtid. Hela Roskilde var ett äventyr, inte att missa nästa år! Sen självklart all smärta. (Ja, jag är så Kent)
Vad var din största framgång 2009?
Arbeta två månader gratis för att sedan ta hand om ett stort projekt och få betalt.
Största misstaget?
Att försöka sig på att lita på någon blint.
Vad spenderade du mest pengar på?
Tågbiljetter, alkohol, räkningar. Men mest alkohol.
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Johanna, Filippa och Johannes har gjort mig riktigt glad under vissa perioder då jag inte mått så bra.
Gjorde någonting dig riktigt ledsen?
När mitt ex var otrogen mot mig. Sen gör mycket folks beteende mig allmänt ledsen.
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Oj... "Soldiers Thing" av Tom Waits.
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
Svårt att säga. Just nu är ju väl mer välmående än någonsin, typ. Samtidigt i början av 2009, första halvåret.. då var det raka motsatsen. Jag har väl aldrig varit så självmordslysten som då.
Vad önskar du att du gjort mer?
Jobbat.
Vad önskar du att du gjort mindre?
Varit arbetslös.
Något du önskade dig och fick?
Ja. Hela mitt liv cirkulerar ju runt kärlek och närhet. Annars rent materiel.. erhm.. jag fick en prenumeration på DN.
Något du önskade dig men inte fick?
Typ allt.
Vem saknade du?
Gamla vänner som gått vidare i livet, utan mig.
Årets musikupptäckt:
Det här året har varit ett riktigt musikupptäckarår, säkert lyssnat in mig på över 50 nya band. Men jag fördjupade mig i Jazzens underbara värld och fann charmen med skräpig, simpel lo-fi. Det är ljusår mellan de två genrerna, men båda fångade mitt intresse.
Årets film:
Det Vita Bandet
Årets album:
Även "Wavves - Wavvves" eller "Former Ghosts - Fleurs". Håller på att undersöka och jämföra just nu faktiskt.
Årets livekonsert:
Förmodligen Mew på Roskilde.

Ett obönhörligt duktigt tal

I första hand kollade jag upp det här klippet för att Gilbert tydligen nämnde Tom Waits. Visade sig senare att talet innehöll så mycket mer än bara Tom Waits; det visade sig vara ett av de mest inspirerande talen jag någonsin hört. Tänkte dela med mig det här klippet med er. Offra 20 minuter för att suga in er det här, det är värt.


Old Japan
För mer rörliga 3D foton av detta slag: Klicka här

Hjärta


jag är bäst på allt


Mer Shitgaze - och lite mer som följde med i strömmen

Hejhejhejhejhehjjehej
Framöver kommer jag att tipsa er om lite Shitgaze-band som inte är så lättåtkomliga.
MEN, vill ni springa i förväg och gnaga in er på några av banden redan nu
kan ni lyssna på min Spotify-lista med en hel del Surf punk, Lo-fi, Noise och Shitgaze-band.

http://open.spotify.com/user/ericd%c3%b6dens/playlist/6Ce4AAdqqJGz0GMvVMhzqh


(kan tillägga att jag lagt ner mycket tid på att listan ska ha en röd tråd. Så, lyssna gärna i ordning)

Portishead - Chase the Tear

Portishead - Chase The Tear


"Shitgaze" och Wavves

Jag kan inleda det här inlägget med att berätta att jag har gått igenom flera olika musikfaser i mitt liv. Hade tänkt att dela med mig av min lilla undersökning (som jag genomförde för 5 minuter sedan). Here we go, i kronologisk ordning:

Klassisk musik (Ja, tro det eller ej, i 2an började jag fanatiskt lyssna på Bach och andra kompositörer), Hip Hop, Tv-spelsmusik, Metal, Hård Rock, Rock, Grunge, "SkatePunk", Progressive rock, Art Rock, "Indie", Post-Punk, Goth, Pop, Post-Rock, Shoegaze, Electroclash, Trip-Hop, Jazz...

.. och som ni redan vet är jag nu inne på det här med "Lo-Fi". Det är inte en genre direkt, utan snarare ett produktionssätt; "Låg Kvalité är Önskad Kvalité". Senaste banden jag tipsat om är ju Lo-Fi. I alla fall, den nya grejen inom Lo-Fi som jag dragits till senaste veckorna har varit "Shitgaze".

Vad är Shitgaze då?
Jo, det skall jag förklara för er, små pysslingar. Shitgaze har ingenting med Shoegaze att göra egentligen, förutom den grötiga atmosfären. Och när jag säger det menar jag ändå på ett helt annat plan. Shoegaze har en otydligt grötig atmosfär på ett vackert sätt, medan Shitgaze är grötig på ett distat, skrälligt och smutsigt sätt. Tät atmosfär av oljud.
Det finns ingen speciell image när det kommer till det ytliga. Attityden dock är väldigt punkig, typ "I don't give a fuck. I don't care about anything".
"Shitgaze" är egentligen inte en officiell genre. Men det lär snart bli det med tanke på hur fyndigt lyssnarna använder benämningen.


Ska börja med att presentera min favorit inom Shitgaze, bandet Wavves. Ett band på två pers från Kalifonien som gör oljud à la Surf Punk i kassettbandskvalité och sjunger om demoner och gothare. Bandet fick tydligen en hel del hype från den stora internetbaserade musiktidningen Pitchfork. Jag fastnade totalt för det opretentiöst råa bandet. Många av slingorna påminner starkt om The Jesus and Mary Chains och det är lika svängig surf som Beach Boys. Combon av dessa två, en aningen blip-blop och lo-fi tillsammans fångade mitt hjärta och nu är jag smått besatt av albumet Wavvves. Se till att lyssna på den!

Klicka på bilden för att tanka hem albumet:


 1. "Rainbow Everywhere"
 2. "Beach Demon"
 3. "To the Dregs"
 4. "Sun Opens My Eyes"
 5. "Gun in the Sun"
 6. "So Bored"
 7. "Goth Girls"
 8. "No Hope Kids"
 9. "Weed Demon"
 10. "California Goths"
 11. "Summer Goth"
 12. "Beach Goth"
 13. "Killr Punx, Scary Demons"
 14. "Surf Goth"Begränsad upplaga död

Nu när jag jobbar (ja, jag jobbar) hinner jag bara med små inlägg på Twitter och ibland tar jag mig tiden att skriva ett blogginlägg. Som ni märker förekommer bloggandet inte lika ofta som förr. Är ni en sådan som kollar in min blogg vardagligen och till er förtvivlan finner en ouppdaterad sida? Då tycker jag att du ska använda Bloglovin, så slipper du ödsla din värdefulla tid på att kolla upp min blogg dagligen. Istället meddelar Bloglovin dig när jag uppdaterat. Det här är användbart när du bevakar flera olika bloggar framför allt. För att jag antar att jag är inte är den enda bloggaren som ni bevakar.

Var svensk, var smart. Eller tysk, var effektiv. Eller chilensk, var lat.
Bevaka min blogg genom Bloglovin! That's all there is. *Klicki klicki*


bloglovin

Under ytan

Undervattensvärlden skrämmer mig samtidigt som det fascinerar mig. Antar att det är det okända, de extremt små och de gigantiska varelserna, färgerna och att det faktiskt är en helt annan värld. Här har vi två vackra videos på undervattensvärlden.
For your information, måste jag berätta att jag älskar akvarium. Man kan spendera i princip hur lång tid där som helst och bara förundras över den magiska atmosfären, komma närmare den andra världen. Skulle nog dock inte klara av att dyka. Är ju trots allt skraj för det mesta där under.

Kuroshio Sea - 2nd largest aquarium tank in the world - (song is Please don't go by Barcelona) from Jon Rawlinson on Vimeo.


David Valiquette

David Valiquette har redigerat den här videon, men musiken är faktiskt också finfin. Ska nog kolla upp banden på spotify. Tänker inte säga så mycket mer än så. Värt att ta en titt i alla fall.

Malajube || Luna from Dare To Care Records on Vimeo.


Snowing - Fuck Your Emotional Bullshit

Efter många musikerfarenheter och grävande i olika slags musik har jag kommit fram till att är det finns musik som aldrig kommer att vara bra eller ens framstås som behagligt i mina öron, och det är Schlager och Emo.

Schlager.. ja.. vi behöver vi inte ens diskutera det uppenbara.. men Emo, eller Screamo som det även kallas, finner jag billigt och kommersiellt. Inget ont om kommersiell musik, men just hur Emo sålde sig själv fann jag bara smaklöst och jag skulle förmodligen aldrig gilla det. Men, ännu en gång hade jag fel..

Fann det här bandet på en musikblogg som i 90% av fallen tipsar om jävligt bra mindre band och ibland lite större band. Skribenten talade mycket gott om detta album som tydligen skulle vara "incredible". Jag hade inget annat val än att ta honom på hans ord (hmm.. det där lät sluskigt). I alla fall, det här albumet var allt annat än kommersiellt och billigt. Det här var t.o.m. asdjbvakslbv-bra (you get the deal).
Eller för att citera Max McKenna:

"This album is much more than some three-cord punk band. It’s raw emotion, musical skill, and energy. If I don’t get to see this band before they break up, I will seriously consider my life choices."

Och, som ni ser i rubriken; bandet heter Snowing. Bandet skämtar ju förvisso om att de skulle vara Emo, men de är närmare Emo än tvättäkta Hardcore (fakta). Snarare Post-Hardcore, med en touch av punk (oh, whatever...)
Jag delar samma åsikt som Max och tipsar er om det här osignerade punkbandet från Pannsylvania. Det är gratis och du får större kuk. Lyssna två gånger om din cancer botas.
Klicka på bilden! Njoy.
Dåligt ljud, men jag tyckte videon fångade en ganska ball underground-känsla.

Jonas Burgert


Målningar: Jonas Burgert

Få dina tweets upp på Facebook

Fick en förfrågan att hjälpa till folk att koppla ihop Facebook och Twitter.
Väldigt åtgärd för att komma igång med Twitter då man inte lärt känna miljön än.
Så här har ni två videoguider!

Första videon visar jag hur man publicerar alla dina tweets på Facebook.

Den här andra videon visar hur du publicerar utvalda tweets upp på din Facebook.


Hoppas det här hjälpte er. Och om ni nu har twitter, säg till mig vad ni heter där!
Jag söker frekvent efter kvalitétstwittrare.
Cheers.

Surf Goth


Sophie JodinJag rekommenderar STARKT att ni ska kolla in den här konstnären.
Väldigt minimalistiska, mörka och vackra målningar.
Tyvärr drivs sidan på en Flash-plattform, så jag printscreenade bara den här bilden.

Namnet och länken till den fantastiska konstnären: Sophie Jodin

RSS 2.0