Filosofi

Idag har jag inte varit så överdeppig faktiskt.. bara deppig. Vilket är framgång, för mig. Hade psykologi och filosofi för första gången. Psykologin var bara jobbig, för att jag var trött, och jag kände mig bara träffad hel tiden då vi snackade om alla.. ja..
Filosofin var helt stört skoj! eller rättare sagt intressant. Tror aldrig jag haft så pass intressant lektion någonsin. Stannade kvar en kvart till t.o.m. för att snacka mer med läraren om ämnet han tog upp extra mycket. Han pratade om hur människor kan vara "Svart-vita" i sitt tänkande, eller mångsidig och öppen. Det var extremt passande, eftersom jag väääldigt ofta går runt och tänker på det där. Så jag hade hur mycket som helst att säga angående det (vilket jag aldrig kommer orka skriva på min blogg). Stannade t.o.m. kvar 20 minuter efter lektionen för att prata med med honom.
Ser verkligen fram emot nästa filosofilektion.
(hade tänkt att vara positiv idag och utesluta alla mina negativa tankar från bloggen) Bra va?

Suicidal Indie

Läste just igenom hela min  blogg.. fan vad mörk den är..
Men aja.. det kommer förmodligen bara vara så i början.. tills jag spottat ur mig all skit som jag har i mig.
Man känner sig inte lika tung efter att man skrivit på bloggen.. så.. det hjälper en aning.
Idag har varit en bra dag. Eller, uthärdlig. Träffat många kompisar helt random.
Det är fortfarande Xiu Xiu som gäller.

Tillbaka till skolan

Ja.. så var sommarlovet slut. Vet inte.. känns som jag kastade bort sommarlovet lite genom att jobba två månader. Hade förväntat mig att sova igen den sömn jag missat under skoltiden, åtminstånde.. Annars var Roskilde höjdpunkten, no doubt. Hade så jäkla roligt där. Ser fram emot nästa år.  Annars har jag mest varit deprimerad eller allmänt nere.. men jag kan ta det nån annan dag. Ni som läser min blogg (om det finns någon) är säkert jätte peppade på att läsa hur dåligt jag kan må, oh ja.
Om man ska se fram emot något så är det väl att de ämnena jag har är ganska acceptabla. Vårat schema är också ganska bra. Skoj att träffa kompisar också, men det är ju inte som så att man inte träffade dem på sommarlovet förvisso.. iaf de som man ville träffa.. de andra är mest jobbiga, I guess.. Det jag inte ser fram emot är ju läxorna, proven, den där extrema pressen, ångesten, gå i korridoren och känna att alla hatar mig pga hur jag klär mig, se alla bratz, fjortisar och brunkers varje dag, osv osv..
Vart är mina sömntabletter förresten?

Only in Dreams

Jag hade en väldigt konstig dröm denna natt. För övrigt sov jag tills klockan två. Jag brukar glömma mina drömmar typ en timma efter att jag vaknat. Så nu SKA jag skriva ner vad jag kommer ihåg.. fastän det bara är fragment i princip. Jag var i ett fängelse, det var ganska grönt av sig. Btw, innan ni fortsätter läsa, kom ihåg att ingenting har något sammanhängande i mina drömmar. Iaf, så skulle jag typ bli utvald (för vad vet jag inte) av tre generaler i fängelset. Medans de frågade ut mig hängde jag i ett rep, försökte hålla mig kvar där. Jag blev utvald av den goda generalen iaf. Tydligen hade jag gjort nått dåligt, så att fångarna var sura på mig. Så jag åkte iväg mitt i natten med en grön buss med Elise och Joel. När vi skulle droppa av Joel hade han tydligen hält fönsterputs längst hela vägen från fängelset. Såg att han skulle antända det, men kommer inte ihåg om han gjorde det. Sedan skulle jag spela med mitt band i fängelset. När Jocke inte kom ihåg texten till en låt (ja, jocke), så tänkte jag sjunga det istället. Men han ryckte åt sig micken skräckslaget, eftersom han tycker jag sjunger jättedåligt. Efter spelningen träffade jag Viktor Falk. Han stod där med sin gigantiska, svarta gitarr. Han frågade om jag ville ha den. Jag accepterade den med glädje och tänkte att jag äntligen kunde bli av med mitt skärande ljud som de andra bandmedlemarna klagat på så mycket. Träffade också på Michelle. Hon hade på något konstigt vänster fått tillbaka vissa delar av sitt hår. Tydligen hade Astrid fäst dit små hårtussar på random ställen. Sedan skulle vi åka buss igen, alla fångar den här gången, inklusive generalerna. Bussen stannade ett väldigt långt tag vid något som såg ut som stationen "Storstugan". Jag orkade inte vänta, så jag gick runt kvarteret för att gå på nästa station (ööh?). "Tack och lov, sista biten kvar" tänkte jag när jag såg en uppförsbacke som hade en lutning på typ 80 grader. Och helt out of nowhere kom bussen flygandes från toppen av backen! Den landade på sidan och hela bussen blev ganska demolerad. Jag sprang till den för att se om de andra hade överlevt. Nu var tydligen bussen formad som en Vans-sko ungefär lika stor som mig själv. Jag vände på skon för att få ut dem. Ut kom massor med vatten och ungefär fyra genomdränkta personer. Jag skrek på hjälp till ett stort tåg som hade kraschat i leran bredvid mig. Det var ganska många människor som gick där, för att de hade lagt playwood på leran. Därefter vaknade jag.
Sjukt va?

IoTV hell yeah!

Spelade live idag som sagt. Gick fan asbra! Det var förvisso på en gata (Nyhagafestivalen), och vi spelade på.. en veranda. men många sa att det var våran bästa spelning hittills. Spelade igenom alla våra 7 låtar. De som inte sett oss förr fick vi beröm av. Kom t.o.m. fram en amerikan och sa att vi var helt otroligt bra och undrade om man kunde köpa våran musik någonstans xD Han skulle i alla fall komma på våran nästa spelning.
Efter det hämtade jag snyggaste Astrid, tog typ och lämnade henne direkt efter det, hah. Och efter det bestämde vi oss för att spela två covers. Så bandet och alla mina kompisar kom upp på scenen, asfulla xD Första låten, Evil av Interpol gick väl helt ok, förutom att Doffer inte kunde spela xD Men sedan då vi skulle spela Strokes - Is this it... inte en ton rätt, hahaha xD Men det var så jäkla roligt, så det var värt :P Efter det spelade enbart bandet tre av våra egna låtar IGEN (fast asfulla). Så.. vi hade jäkligt roligt helt enkelt!

Lost in Translation

 Repade idag åter igen.. Bråkade lite med Jocke, men det gjorde inget, för att det kändes som vi fick någonting utrett. Men annars gick repet bra, för att vara utan basist vill säga :P Våran musik är väldigt trumm,- bas-dominerande.
Stack sedan till Johannes och var med honom och Simon, svullade som fan. Drack ungefär 1 liter cola och käkade en hel chipspåse. Såg åter igen på Lost in Translation. Onekligen en av mina favoritfilmer. Får alltid en känsla av att jag är nykär efter att jag sett den filmen. Tröttnar aldrig på den. Älskar hur Sofia Coppola bara vidrör allt i filmen. Hon går aldrig riktigt djupt in på nått ämne, hon låter tittaren få tänka själv, och hon gör det extremt snyggt också. Bill Murray asså.. kan man hitta någon mer skräddarsydd skådis till en sådan roll som han har i den filmen?
Btw är Lost in Translation Soundtracket helt underbar. Lost in Translation har onekligen det bästa låtvalet till en avslutningsscen, vilket är Just like honey av Jesus and the Marychains. Annars har vi Sometimes av My Bloody Valentine. Det är verkligen Shoegaze på hög nivå. För övrigt är det My Bloddy Valentine medlemen Kevin Shields som gjort soundtracket till Lost in Translation. Bästa soundtracket jag någonsin hört. Det finns lixom en röd tråd genom hela skivan. Inte som alla andra soundtracks där de bara proppat in alla låtar från filmen in i en CD. Man känner sig verkligen.. vet inte.. upprymd när man lyssnar på den skivan. Den rekommenderas starkt.
Och om ni inte sett Lost in Translation.. GÖR DET!!


Pengar

Good news! 13'000 den här månaden ^^ Förra månaden fick jag 5'000 ungefär.. men då hade jag bara jobbat 2 veckor.. men iaf! Har plannerat redan nu vad jag ska göra med mina pengar :D Iaf en viss andel..
Betala tillbaka skulderna till Johannes, betala tillbaka skulderna till mamma, betala min Kent-biljett, min Muse-biljett, Editors-biljett, min Arcade Fire-biljett, köpa ett par Koss-hörlurar, köpa nya byxor, köpa en extern hårddisk (datorn är överfull), kanske köpa en tröja.. Ja.. det bör väl bli ca 4'500 kr på planerade grejer.

Am I the half of half-and-half or am I the half that's whole?

Jag brukar ofta känna mig tom. Ihålig. Ibland kan jag känna mig så tom att jag inte vet om jag vill ligga kvar i sängen eller om jag vill gå upp ur sängen. För att jag känner ingenting. Vet inte heller om jag vill ut och göra någonting med kompisar eller vara hemma och sitta för mig själv, för att jag inte har lust med någonting, jag vet inte vad jag vill göra överhuvudtaget, för att jag är helt tom. Det är ingen rolig känsla direkt.. Tomheten brukar oftast fyllas upp med något negativt, som känslor av ensamhet, ångest eller någon annan depressions-term.. Vet inte om det får mig känna mig bättre genom att lyssna på självdestruktiv musik som Xiu Xiu, Kent eller Joy Division.. men det får mig kännas mer hel i alla fall. Då slipper jag iaf känna mig tom och förvirrad.. då vet jag att jag är svart inuti. Då vet jag vem jag är. Känns betryggande på något konstigt sätt.
Känns som att mina dagar går ut på att undvika tomhetskänslan.. Har alltid ett ständigt behov att göra något om dagarna, så jag ska slippa sitta hemma och tänka, slippa sitta och dräva i mig själv. Som att göra något med kompisar, titta på anime, chata, festa, supa, röka.. när jag röker tänker jag förvisso väldigt mycket, men en cigg fyller verkligen ut nått som känns fattas i mig. Behöver det.
Varför jag alltid letar så angeläget efter kärlek är nog för att.. när jag väl är kär så känner jag inte den där tomheten. Jag är uppfylld med något annat.. någoting bra. Kom och tänka på det för inte så många dagar sedan.. det måste ju vara som så.. allt hänger ju ihop.

image2

Aja.. orkar inte skriva mer om hur dåligt jag kan känna mig. Tycka synd om mig själv behu behu.. patetiskt. Jag borde vara tacksam för det jag har.. eller hur? aja, förmodligen kommer ingen läsa det här anyway.. Det är inte tänkt som så heller. Men om ni gjort det så tycker ni förmodligen att "jag är jätteEmo" eller något sådant. Men jag har redan uttalat mig om att det här min personliga sida, min dagbok i princip, vilket menas att ni inte har något rätt alls att kritisera mig. Bra va?

Nu dagen efter då jag läser den här så inser jag att jag bara nuddat vid mina problem och inte gått in på något av dem. Har bara slängt ur mig orden på ett extremt osnyggt sätt, vilket får mig anses som en idiot I guess. Men skitsamma, nu får det stå kvar där ändå.

IoTV

Ska repa med bandet idag, igen. Måste hämta förstärkaren hos Calle först. Snart ska vi ju spela live. Lördag om man ska vara med exakt. Jag kan inte säga att jag ser ju mycket fram emot det. Blir mer bara som en rolig sak. Kommer säkert spela inför massa fulla 40-åringar. Men om några av mina kompisar kommer kan det bli lite skoj att spela iaf. Man visar ju trots allt upp sin musik för att man vill visa upp sitt verk och därmed att folk ska tycka om det. Om ni vill lyssna på våra studioinspelade låtar finns de på länken här. Lyssna inte på Beggars for a passion, den är fruktansvärt dåligt inspelad. Instrumenten är åt helvete och Henkes röst är falsk som fan. A Temporary Perfection är vi dock väldigt nöjda med.

http://www.myspace.com/iotvofficial


image1

Ok, repet gick faktiskt skitbra! Det kan bli en riktigt bra spelning på lördag trots allt :D

How To Disappear Completely

Idag har det varit ännu en innehållslös dag av sommarlovet. Alla har ju redan börjat skolan ser det ut som.
Trodde jag skulle träffa min ödla (Sara) idag, men fick inte kontakt med henne :( Hade inget varmvatten, så jag kunde inte heller duscha >_>
Varför How To Disappear Completely? Ja, jag tycker det är ett klockrent namn till en låt, och jag älskar låten framför allt. Kan koppla texten till mig själv också. Känns ofta som att jag försöker fly från mina problem. Men sådana lösningar brukar oftast få bakslag. Väldigt kraftiga sådana. Jag har tagit emot de slagen allt för många gånger.
Varför inte Katten Jonsson som alla andra hemsidor? För att jag känner att det här är min dagbok, inte ännu ett annat community.
Kanske drar på Indiekrog med Elise ikväll och super bort tiden. Får se om jag kan låna lite pengar.

Nehe, ok.. sket tydligen i Indiekrogen. Blir fest in the pitch dark *kräks* Ge mig en bra fest ffs!
Vill bara få bort den här känslan av tomhet, nu.

Hejsan gott folk

Jag heter Eric, även känd som Katten Jonsson på hemsidor.
Så.. Varför skaffade jag blogg? Erhm.. jag ville känna mer frihet i mitt skrivande. Det är viktigt för mig att spara mina dagar: Vill inte kasta bort dem bara sådär. Därför har jag bilddagboken, vilket jag för övrigt älskar. Men bilddagboken känns som en ganska ytlig dagbok.. jag vill också ha en lite mer "personlig dagbok". Så därför skaffade jag den här.

Alltså:
Bilddagboken - Ytlig dagbok
Blogg - Mer personlig dagbok

Få se om jag trivs här. Det roliga, eller udda med det här, är att absolut INGEN rekommenderade den här sidan till mig :P Jag såg bara den för ett tag sedan.. funderade över om jag skulle skaffa medlemskap, sedan hitatde jag en god andledning till att skaffa det. Vi får se när jag har tid, lust och ork att fixa designen på den här sidan. Har ändå ingen kompis som har en blogg. I alla fall vad jag vet.

RSS 2.0