Surfer Blood - Swim

Ny video from Surfer Blood's debutalbum, Astro Coast.
Bra video, grym låt.Ser ni skorna 1:36 sekunder in i videon? Yes, det är mina skor det. Mina skor som ligger mig varmt om hjärtat.

The Knife, Streama nya albumet redan nuThe Knife
meddelande för ca fem minuter sedan att deras nya album går att streama redan nu!
Albumet släpps i fysisk form 9de Mars.
Klicka här

(Just det, det är en opera, om ni inte redan visste det)

Och om ni missat låten "Colouring of Pigeons" måste ni lyssna på den! Episk låt.

MP3:> The Knife: "Colouring of Pigeons" (för att tanka hem)


Tang Chan

Kinesisk fotograf som drar det vackra ur vardagen.
Jag förundras över hur många olika bilder med så många olika idéer hon har.

Foto: Tang Chan

Vivian Girls - Moped Girls

Förvisso är den här videon från deras andra album "Everything Goes Wrong" men jag kände ändå att det kunde vara passande att publicera videon i samband med det förra blogginlägget.


Vivian Girls och Shitgaze river upp den stelbenta underground-kulturen

Underground-rocken har fått sig en rejäl dos Brooklyn-band som opretentiöst (och utan att egentligen ens bry sig) drar sig över världen på en gigantisk våg, en tsunami. Vi välkomnar den. Bajsnödigt stelbenta band som tar sig själva på allt för stort allvar har haft en lika god som negativ inverkan på oss "undies" och det är nu dags att byta blöja. "Vägra växa upp!", säger rösten som de nya lo-fi banden talar igenom.

Det började med Wavves, och därefter traskade jag vidare i jakt på liknande band. Min hunger kändes bottenlös. I dagsljuset såg det ut som att det skulle krävas mycket för att fylla igen min nyfikenhet. Det var som att man hade Wavves på ena sidan, man vände sig om och krockade direkt in i Vivian Girls, som om att det var oundvikligt. Satt med viss skepticism framför datorn och betraktade Vivian Girls på Youtube och fick intrycket att de var oprofessionella, oattraktiva, punkiga kvinnor som hade skapat ett band i ren tristess. Ännu en gång hade jag fel.Vivian Girls är helt fantastiska. En tjejtrio som spelar Lo-Fi:ig Surf Punk med Shoegaze-inslag i produktionen. Melodierna är väldigt simpla, men som de själv har citerat: "Vad är det för idé att besitta avancerade gitarrkunskaper när man inte kan skriva en bra låt?". Här har vi riktiga melodigenier, för att inte tala om den intressanta produktionen på deras eponymiska debutplatta. Deras lyriker är oftast ganska optimistiska, precis som all annan surfmusik. "Wave me down across the skies/ Wild, wild eyes/ Hold my hand and don't ask why/ Wild, wild eyes/ Wild eyes" sjunger Cassie Ramone i låten "Wild eyes", vilket tveklöst är debutalbumets bästa låt. Den börjar med full energi och slutar med full energi med den drömmiga gitarren och sången avslappnad i en våg av dansanta känslor.
Vivian Girls har fått en del uppmärksamhet, som definitivt har varit befogad. Jag säger inte att ni förmodligen aldrig har hört trion, men OM ni inte gjort det, ja, nu är det dags att lyssna in er. Musiken är lätt att snappa upp, den tar dig till varmare ställen med kalla drinkar, och den lyckas ändå hålla sig originell och intressant.

Debutalbumet har ni här. Klicka på bilden för att tanka hem det!


Taggar: Lo-Fi, Surf, Punk, Shitgaze, Brooklyn

Voltage

Voltage from Bam Studio <---- klicka för mer av det här animationsteamet


Mark Peckmezian


"Photographs and Pictures" <---- Klicka

Tänkte ett tag att jag skulle skriva om hela min upplevelse när jag tittade igenom den här fotografens portfolio. Efter viss tid övervägande beslöt jag mig för att avböja och istället uppmana er att gå in på länken ovanför och titta igenom alla hans foton. De här kan vara några av de bästa svartvita fotografierna jag snubblat över. Den här killen vet hur man hanterar svartvitt.

Björntröja

Sen jag såg anime:n Serial Experiments Lain har jag velat ha en björnhoodie. Just för att det faktiskt inte är speciellt snyggt och det är väldigt olämpligt för en 21åring att gå runt med en björntröja. Plus att de är freakin' awesome. och jag kan skämma ut min flickvän.

Någon som vet var man kan köpa en sådan?
M.I.A. - Ny låt?


Det gick vissa rykten om att videon som Hip Hop-geniet M.I.A. publicerat på sin Twitter var en ny låt. Någon dag senare bekräftades det att låten heter "Space Odyssey" och att det sannerligen är Mathangi Arulpragasam i högsta person som gjort låten.
Dåligt ljud dock. Eller så kanske det här är den korrekta ljudkvalitén. Det kanske ska vara väldigt låg kvalité för att uppnå en retro-känsla? Electronisk Lo-Fi Hip Hop? det låter lovande vilket fall som, för att inte tala om outrot till låten.. jag får gåshud.
Nytt album sommaren 2010! ("Tålamod Eric, tålamod")Videoblogg: Jul, födelsedag, nyår, flickvän, ja, allt.


Kolla i HQ och svara gärna på frågan.
Cheers!

Julian Callos

Lekfulla målningar av Julian Callos.
Håll er uppdetarad på hans blogg


Födelsedag


1. Jag har ingen aning om hur min fot hamnade där. Det viskas vissa teorier om att jag är mutant. Eller en mutt tant.
2. Jag fyller år idag! 21 jordsnurr minsann. Jag börjar bli lite yr.
3. Xiu Xiu's nya album var trots allt inte någon höjdare. Inte usel, men betydligt sämre än föregående album.
Jag vill inte göra er besvikna eller slösa bort er tid, därför lägger jag upp Xiu Xiu's bästa album; The Air Force.


Albumet är fantastiskt, jag lovar. Lyssnat på det flera år utan att tröttna. Here, catch!
Klicka på bilden nedan:

Bild: från "The Air Force" singeln "Save me"

Ryan McLennan (och en bortförklaring)

En jävligt duktig konstnär, kolla in honom här för högre upplösning och flera målningar.


Om inte jag misstar mig brukar jag inte publicera målningar och foton lika frekvent som förr. Det beror på att jag gett mig in på att plugga musik på fritiden. Inte gammal rock n' roll, utan snarare ny, kreativ, intelligent musik. Det är lätt att tro att det inte finns någon bra musik där ute, men jag lovar, det finns såååå mycket bra musik just nu. Har försökt att dela med mig några album till er, trots tidsbristen. Vet inte om ni tagit tag i något av banden, men det är väl det jag hoppas. Jag lyssnar kanske in mig på 5-10 nya album/ artister varje vecka. Det är upplysande, men å andra sidan blir det ju mindre tid åt att kolla upp ny konst.

Hoppas ni inte har någonting emot det.
Klagomål välkomnas alltid

(förutom när det gäller idiotfasoner, som att rätta stavning t.ex.)

Xiu Xiu's nya album

WAAAH! Xiu Xiu's nya album har redan läckt ut!
Om en minut ska jag lyssna på det! Kan knappt vänta tills nedladdningen är klart *exalterad*

Tanka hem albumet på länken här

Former Ghosts - Flowers

Former Ghosts nya video som lanserades ganska nyligen. Ja, titta på den, om ni så vill.
Skitbra låt vilket fall som.Jag är förresten vän med sångaren i bandet. Tänkte bara skryta. Inte för att ni skulle bry er.. *gråter*

Xiu Xiu, igen. Ny låt och en hel del blod.


Kolla, här är ju det första smakprovet av det nya albumet!
Lyssna!

Här nere kan du ladda hem låten.

MP3:> Xiu Xiu: "Gray Death"

 

Just det, visste ni att Xiu Xiu ger ut 100 LP kopior som ges ut med lite choklad och handgjorda T-shirts med "Xiu Xiu for life" skrivet i riktigt blod. Runt 400 svenska kronor lär det gå på. Och inte bara det, Xiu Xiu kommer att turnera med det unga geniet Zola Jesus.


Jamie Stewart och den nya kvinnliga medlemmen i Xiu Xiu.


Xiu Xiu - Instrument

Xiu Xiu, ett favoritband, ska släppa nytt album i februari; Dear God I Hate Myself. Lite roligt namn på ett album, men ja.. Är det något album jag ser fram emot 2010 så är det just det albumet. Vilket fall som, Jamie Stewart (sångaren i Xiu Xiu) publicerade idag en hemmagjord video där han visar olika föremål i hans rum och berättar om minnen som förknippas med de föremålen han visar. Ganska intressant, om man gillar Xiu Xiu vill säga.
Here you go:


11th Dimension

Julian Casablancas debutvideo. Och den suger. Missförstå inte, nu talar jag inte om låten, nu talar jag om den sugiga videon. Varför är den så förskräcklig? I tell you why. För att all coolness Casablancas någonsin hade blåstes bort på 4 minuter. Julian är på tok för image-baserad för den här risktagande musikvideon. Det går helt enkelt inte hand i hand. Även om han inte skulle ha en stark image skulle inte det här räknas som ett höjdarklipp. Jag antar att de ville ge musikvideon en futuristisk 80-talskänsla (titta på Mad Max: Beyond Thunderdome så förstår ni vad jag menar), men det fungerade inte. Videon är inte bra, inte ens på ett fnittrigt och lite charmigt sätt.Kommande skivsläpp

Pitchfork var goda nog att samla ihop namn och datum på de skivor som ska släppas i början av år 2010. I listan hittar man artister som Final Fantasy, Polysics, Ringo Star, Vampire Weekend, Editors, Animal Collective, David Bowie, Hot Chip, Massive Attack, Peter Gabriel, Adam Green, Dum Dum Girls, Field Music, LightSpeed Champion, Fatboy Slim, Efterklang, Shout Out Louds, Xiu Xiu, New Young Pony Club, Black Rebel Motorcycle Club, Liars, jj, White Stripes, Jónsi, She and Him, Gorillaz, Interpol.

Mer nyheter angående skivsläpp lär komma med årets gång.
Kolla själv på datum och namn, yes, på länken här >>>> LÄNK <<<< nej, där borta.

RSS 2.0